Primavara a sosit, avem tot mai multe zile insorite si calduroase asa ca putem sa incepem sa dam petreceri in aer liber! Dupa o iarna mohorata, petrecuta mai mult in casa, va propunem activitati de facut afara impreuna cu micutii dumneavoastra: Copiii iubesc sa sape in pamant si este o ocazie buna sa va umpleti gradina cu flori. Cumparati bulbi de flori, seminte si plante de exterior si distrati-va! Odata cu aceasta activitate puteti sa ii invatati si despre flori, cum isi infig radacinile in pamant cand le uzi, cum le cresc tulpinile, florile si apoi cum vin albinele sa adune polen.

Planteaza ceva ce se poate manca. Cei mici sunt foarte interesati de plante, de cum cresc si asa pot invata singuri de unde vine mancarea. Primavara este anotimpul potrivit pentru plantarea arpagicului, a usturoiului sau a spanacului. In felul acesta si cei mai mofturosi pitici isi fac pofta de mancare cand vad cum creste ceea ce au plantat ei.

Construiti o casuta pentru pasarele. Ai nevoie de cateva bucati de lemn, cuie si culori si e gata. Se stie ca baieteilor le place sa surubeasca, si fetitelor sa picteze, asa ca va fi o munca in echipa perfecta pentru toate varstele. Agatati-o in copac, puneti si frimituri de paine si graunte iar cei mici pot observa cum vin pasarile in casuta contruita de ei.

De la nicio petrecere nu poate lipsi mancarea asa ca, un meniu “de afara” va fi perfect. Faceti o groapa in pamant, puneti lemne, aprindeti un foc si cei mici isi pot frige singuri bucatele de carne infipte in bete de gratar, carnaciori sau legume. In jar puteti pune cartofi la copt. Acest meniu este gustos, rapid si nu necesita prea multa pregatire.

Cataratul in copaci este activitatea copilariei (aveti grija sa fie supravegheati sa nu cada din copac sau sa se urce prea sus). Daca aveti copaci mici puteti face un traseu pe care cei mici sa il urmeze. Sa se urce in copac – jos din copac pe o franghie – sare peste un bustean – merge 10 pasi cu spatele – sare intr-un picior – mersul piticului – fuga fuga pana la finish.

Vanatoare de comori. Ascundeti mici comori si indicii, desenati o harta care sa duca la ele si faceti doua echipe. Celor mici li se va activa lucrul in echipa si spiritul de competitie. Echipa castigatoare pastreaza comoara. Concursul castelelor de nisip. Cu echipe de cate 2 copii, cei mici trebuie sa construiasca din nisip castele care sa aiba elemente de primavara. Cel mai frumos castel primeste un premiu.

Primavara este anotimpul cand natura invie, totul este numai bun de explorat si activitatile afara nu trebuie sa lipseasca.

×