Avand in vedere ca suntem in perioada rece a anului, marea parte a oamenilor trec printr-o perioada depreseiva datorata lipsei soarelui si a temperaturilor reci. In timp ce unele personae se bucura de acest anotimp, altii se intreaba cum ar putea sa isi tina copii distrasi, in aceste luni friguroase. Problema principala o reprezinta atitudinea! Daca noi ne plangem de vremea rece si de problemele care pot aparea, atunci si copii nostrii vor avea aceeasi reactie. Daca te imbraci corespunzator, nu exista nici un motiv care sa te faca sa nu iesi afara din casa.

     Aceasta perioada a anului ar trebui sa ne aproprie mai mult de membrii familiei si sa ne ajute sa petrecem mai mult timp impreuna. Iti prezint lista mea cu activitati anit-plictiseala pentru parinti si copii.

  1. Daca cel mic al tau este pasionat de tehnologie, cu siguranta va fi atras sa devina fotograf pentru o zi. Fie ca ai un aparat de fotografiat, fie ca folosesti telefonul mobil, da voie crativitatii celui mic sa iasa la lumina. Cautati pesisaje deosebite in zona in care locuiti si incercati sa realizati cele mai frumoase vederi panoramice. Mai apoi selectati cele mai reusite fotografii, si impreuna mergeti la un centru foto si printati-le. Apoi alegeti rama foto care vi se potriveste si expuneti-le in locul cel mai frumos din casa voastra.
  2. Avand in vedere ca mai sus am discutat despre fotografie, intr-o alta zi puteti face impreuna o selectie cu cele mai grozave fotografii si imagini pe care le-ati surpins in anul ce tocmai a trecut, pe care mai apoi printati-le pentru a va aduce aminte in permanenta de acele evenimente frumoase.
  3. O alta activitate deosebita o reprezinta planificarea vacantelor din anul ce tocmai a sosit. Rugati toti membrii familiei sa faca o lista cu totate locurile in care viseaza sa mearga si incercati sa va planificati timpul si bugetul, ca visele sa devina realitate.
  4. In noptile lungi si geroase o activitate care va poate face sa uitati de vreamea rea o reprezinta “Noaptea de Karaoke”. Acesta este un mod garantat de a face toti membrii familiei sa se simta bine si sa se distreze copios. Indiferent de varsta fiecaruia, selectati melodiile preferate si mai apoi dati frau liber talentului. Puteti fi placut surprinsi sa vedeti ce voce frumoasa are bunica 😀 .

Nu lasati vremea rea sa va rapeasca momentele frumoase pe care le puteti petrece alaturi de cei dragi. Fiti optimisti, iar atitudinea pozitiva o sa va ofere clipe de neuitat.

 

 

×