Petrecere reusita: Acasa vs Locul de joaca

       Cand vine vorba despre petrecerile aniversare ale celor mici, apare si prima dilema a parintilor : unde este mai bine sa organizam petrecerile pentru copii, acasa sau la locul de joaca? Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare cand alegem locatia unde se va desfasura aniversarea de anul acesta.

1. Un prim aspect deosebit de important este varsta copilului.

      Astfel in cazul in care copilul are o varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani putem lua in considerare varianta unei petreceri la un loc de joaca. Locul de joaca trebuie atent ales iar un punct important de plecare in alegerea sa il constituie echiparea acestuia cu diferite jocuri distractive pentru cei mici.

      Gasim locuri de joaca special amenajate pentru copii mai mici sau pentru copii mai mari. In acelasi timp putem cauta locuri de joaca special destinate baieteilor sau fetitelor in cazul in care avem o petrecere la care vom invita preponderant unul dintre sexe.

      In cazul in care copilul a depasit varsta la care sa se distreze cu invitatii sai intr-un loc de joaca, ai mai multe optiuni pentru organizarea petrecerii sale. Poti opta pentru locuri destinate copiilor mai mari peste 7-8 ani, precum parcuri de distractii sau parcuri de Aventura pentru copii. In cazul in care vremea permite poti opta pentru locatii cu piscine si jocuri acvatice pentru copii precum Waterpark.

2. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont in alegerea locului de joaca este bugetul.

       In cazul in care nu dispunem de un buget foarte mare pentru organizarea aniversarii celui mic trebuie sa facem alegeri in functie de acest aspect. Astfel poti opta pentru o petrecere in acasa sau una in aer liber. Acesta varianta te va ajuta sa economisesti cheltuielile pe care le-ai avea cu un loc de joaca, iar banii economisiti ii poti folosi pentru meniurile copiilor si pentru partea distractive a petrecerii, folosind servicii de entertainment la domiciliu. De obicei copii nu tin atat de mult cont de locatia petrecerii lor, pentru ei cel mai important aspect este distractia. Astfel daca alegi cu atentie tematica petrecerii, de decoratiunile pentru locatia aleasa,  poti alege si un pachet de animatori pentru pentru petrecerii, iar copilul tau  se va intalni cu eroii preferati.

 3 Durata evenimentului

       In general locurile de joaca se inchiriaza pentru petrecere pe durata a 3 ore. In cazul in care consideri ca aceasta durata este prea scurta pentru entuziasmul celui mic, iar la final va fi trist ca s-a incheiat petrecerea lui atat de repede, poti lua in considerare organizarea petrecerii acasa unde nu ai aceasta conditie.

4. Numarul de invitati

       Acesta este un alt punct deosebit de important cand dorim sa alegem locatia pentru aniversarea copilului pentru ca majoritatea locurilor de joaca sunt concepute pentru un anumit numar maxim de copii. In cazul in care numarul de invitati este mai mare decat capacitatea locului de joaca, ar trebui sa iei in considerare celelalte variante pe care le ai. In plus un numar mai mare de 10-15 copii prezenti la petrecere poate majora tariful de inchiriere al unui loc de joaca prea mult comparative cu bugetul pe care te-ai gandit sa-l aloci pentru aceasta petrecere.

       Indiferent de locatia aleasa cel mai important aspect este distractia celor mici. Astfel atunci cand faci alegerea finala este bine sa pui in balanta care dintre variantele pe care le ai la dispozitie poate aduce un plus de distractie pentru copii.

×