Esti in cautare de noi modalitati de distractie pentru copii, ai epuizat toate ideile ? Astazi vom veni in ajutorul tau cu o noua recomandare distractive dar si educativa si anume tabara de vara si excursiile pentru copii.  Fie ca este vorba despre o tabara tip sejur de o saptamana, fie ca este vorba despre o excursie de weekend, acestea pot fii solutia ideala pentru ca cei mici sa se distreze, sa cunoasca locuri noi, sa viziteze diferite atractii turistice, sau sa invete multe lucruri, si chiar sa inceapa sa practice diferite activitati sportive.

          Taberele si excursiile sunt in primul rand in prilej bun pentru cei mici de a petrece timp in colectiv, de a lega prietenii si de a se distra in acelasi timp. Taberele de vara au tematici diferite astfel incat, participantii au posibilitatea de a practica diverse sporturi : mountain-bike, escalada, speologie, tir cu arcul, inot, trekking,adventure, drumetie montana, creatie si arta, echitatie si multe altele.

         Ceea ce este cu adevarat interesant, este faptul ca iti poti timite copilul intr-o tabara sau excursie si fara ca acesta sa depinda de coletivul de clasa din scoala gimnaziala. Exista o multitudine de agentii ce organizeaza tabere si excursii pentru copii iar acestia pot cunoaste in cadrul acestora un colectiv nou, pot lega prietenii noi si pot socializa si cu alti copii in afara de cei de la scoala. Astfel posibilitatea implicarii copiilor in alte grupuri in afara de cele de la clasa poate fi o alegere inteleapta avand in vedere aportul imens pe care il poate avea in dezvoltarea lui sociala si culturala.

         De asemenea au devenit in voga si in Romania mai nou, excursiile pentru copii de sarbatori precum Craciunul sau Revelionul, deoarece societatea evolueaza intr-un ritm alert iar copii au si ei nevoie de distractie si socializare in mediul lor, adica printre alti copii de varsta lor. Acestia pot avea parte de activitati educative, ce ii ajuta in dezvoltare, dar si de multa voie buna. In cadrul acestor tabere tematice se organizeaza petreceri pentru copii si festivitati pe parcursul carora copii pot realiza ateliere creative, pictura pe fata, parada de tip carnaval si multe altele.

         Majoritatea parintilor au inceput sa renunte la varianta de a-i oblige pe cei mici sa-i insoteasca la petrecerile de adulti pe care copii le considera anoste si plictisitoare. Un aspect foarte important ce nu trebuie neglijat este legat de costurile acestor tabere si excursii pentru copii. Ei bine, preturile variaza in functie de numarul de zile petrecute in tabara, de tipul activitatiilor desfasurate, si de distanta destinatiei finale.

     In general taberele de 7 nopti cu toate cele necesare incluse (cazare, 3 mese pe zi, transport, activitati recreative/sportive) au un cost mediu de 1500 lei per copil. Insa exista si excursii de weekend cu preturi mult mai accesibile, acestea ajungand la 400 lei per copil.

×