Pentru unele persoane, sarbatorile Craciunului reprezinta perioada cea mai stresanta din an, deoarce se simt tot timpul agitate. Magazinele sunt pline de cadouri, oamenii sunt in continua alergare la cumparaturi, pregatesc mancaruri si nu se pot bucura in liniste de aceasta perioada superba. Este foarte usor ca lucrurile sa scape de sub control. Trebuie sa ne amintim motivul pentru care sarbatorile Craciunului sunt atat de magice! Bucuria Nasterii Domnului uneste familia si aduce in mijlocul nostru traditia stramoseasca si atmosfera feerica.

Cele mai entuziasmate persoane sunt copiii, deoarece asteapta cu nerabdare venirea lui Mos Craciun. In aceasta perioada se organizeaza petreceri pentru copii, unde sunt invitati animatori de petreceri costumati in cele mai indragite persoanje Disney. Se obisnuieste ca in aceasta perioada, toate activitatile pe care le avem la gradinita sa fie tematice, de aceea va prezentam top 3 activitati de Craciun, pentru copii.

1. Impodobirea bradului

Cei mici adora sa impodobeasca bradul de Craciun. Recomandarea noastra este sa cautati braduti de dimensiuni reduse, care se pot impdobi chiar si de copiii mai mici de statura. Organizati grupuri de doua sau trei persoane, iar grupul care termina primul bradut sa fie rasplatit cu un premiu. Decoratiuniile alese pentru impodobire pot fi aduse de cei mici sau se pot realiza la un atelier creativ, inainte cu doua sau trei zile.

2. Ateliere creative

In trecut, oamnii oferau cadouri realizate de ei, iar nu cumparate. Aceasta traditie trebuie readusa in mijlocul nostru, iar copii trebuiesc incurajati sa realizeze singuri cadourile pe care voiesc sa le ofere celor dragi. Se pot realiza felicitari personalizate, sau diferse decoratiunui pentru Craciun.

In timpul acestor ateliere creative, puteti imbina utilul cu placutul, de aceea puteti aduce celor mici ciocolata calda, fursecuri si fructe, iar astfel spiritul sarbatorilor va cuprinde toata incaperea.

3. Cantati colide de Craciun

Se obisnuieste ca in seara Ajunului Craciunului, cei mici sa umble din casa in casa si sa vesteasca Nasterea Domnului, astfel ei incalzesc inima celor pe care il colinda. La gradinita puteti sa adunati copiii in jurul vostru si ii puteti invata cele mai frumoase colide.  Puteti repeta si cateva cantecele sezoniere, pe care le puteti prezenta parintilor la serbarea de Craciun pe care o realizati inaintea vacantei.

Pregatiti cacao cu lapte si prajiturele si lasati spiritul Craciunului sa va cuprinda!

×